Search
Close this search box.

Dankzij deze 5 cocktails kom je meteen in vakantiestemming!

Wie aan vakantie denkt, denkt aan cocktails! Daarom delen we graag onze meest zomerse drankjes die jouw klanten gegarandeerd een warm gevoel zullen bezorgen. Een zomerse sfeer creëren is belangrijk tijdens deze zonnige maanden. Wanneer klanten een terrasje doen willen ze even alle zorgen vergeten en zich op vakantie wanen. Waar denken mensen aan wanneer ze aan hun strandvakantie denken? That’s right, lekkere cocktails! 

Onze cocktails scoren niet alleen goed in cocktailbars maar ook in restaurants, cafés en alle andere soorten horecazaken. Of je klanten nu op zoek zijn naar een zwaarder drankje, een licht-alcoholisch aperitief of een mocktail, in het brede aanbod van Craftails vind je het allemaal! Zo stoom je je zaak helemaal klaar voor het beste seizoen van het jaar.

1. Een frisse klassieker: Mojito

De Mojito heeft uiteraard geen introductie meer nodig. Dit eeuwenoude drankje bevat limoen, munt, suiker, witte rum en soda. Het is terecht een klassieker die altijd smaakt. Het frisse van de munt mixt mooi met het zurige van de limoen en het zoete van de suiker. Met Craftails maak je dit vrij complexe drankje in slechts enkele stappen. 

Ontdek alles over de Mojito en de zoetere Strawberry Mojito in onze blogpost.

Craftails Cocktails | Mojito

2. Liever iets zoet en fruitig? Serveer dan de Lazy Red Cheeks

De Lazy Red Cheeks is een zoete cocktails op basis van vodka, frambozen en violetsiroop. Deze ingrediënten vormen een floraal en fruitig geheel dat door velen gesmaakt wordt. 

Je kan dit zomerse cocktailrecept bereiden in slechts enkele stappen:

  • Vul het glas met ijs
  • Voeg 13 CL Craftails toe en roer
  • Vul het glas tot aan de rand met ijs
  • Garneer met munt en aalbessen of met een schijfje limoen

PS: Wist je trouwens dat deze klassieker in Antwerpen gecreëerd is? Ontdek alles wat je moet weten over de Lazy Red Cheeks in onze blogpost.

Craftails Cocktails | Lazy Red Cheeks

3. Op zoek naar een verfrissende oppepper? Say no more met Dark & Stormy

De naam van deze gembercocktail schrikt mensen vaak af. In tegenstelling tot de donkere naam is het eigenlijk een verfrissend cocktailrecept met smaken van limoen, gember en rum. Een cocktail op basis van gember kan gedronken worden in elk seizoen en verdient dus gedurende heel het jaar een plekje op jouw drankenkaart. Zowel in de zomer als in de winter biedt het de nodige frisheid.

Ontdek alles over de Dark & Stormy in onze blogpost.

Craftails cocktails | Dark and Stormy

4. Elegant en sexy: de Pornstar Martini

De Pornstar Martini is elegante cocktail met een spannende naam.  Dit pareltje wordt als een klassieker beschouwd en mag dus niet ontbreken op de menukaart. 

Laat je vooral niet afschrikken door de aparte naam. Deze is gewoon ontstaan ‘omdat het kan’. Vele vinden het wel een grappige naam die de nieuwsgierigheid prikkelt, want ja ‘Hoe smaakt zo’n Pornstar Martini nu eigenlijk?’ Het drankje bevat vodka, passievrucht, vanille en limoen. Het zachte vanille aroma in combinatie met de passievruchten creëren een sexy cocktail. Het is dus een echt toppertje zowel qua smaak als van uiterlijk!

Vind je de cheeky naam toch een beetje ‘too much’? Sommige bars zetten deze cocktail op de kaart als een ‘Passion Fruit Martini’. De inhoud van het drankje blijft natuurlijk wel hetzelfde.

Ontdek alles over deze spannende cocktail in onze blogpost.

Craftails cocktails | Pornstar Martini

5. Graag een niet-alcoholische cocktail? Ontdek de Ipanema

Mensen zijn zich tegenwoordig veel bewuster van alles. Onze gezondheid staat, zeker in deze tijden, voorop en we letten er goed op wat we consumeren. Net daarom zijn mocktails vaak een populair onderdeel van de drankenkaart. Het biedt een mooi alternatief voor mensen die zwanger zijn of die om gezondheidsredenen kiezen voor een non-alcoholisch drankje. Nog een voordeel van mocktails is dat het een zomers gevoel geeft. Hierdoor is het dus een grote meerwaarde voor op jouw menu. 

Onze favoriet mocktail is de Ipanema! Dit is een mocktail met net dat beetje meer pit. Het bevat frisse toetsen van limoen die mooi combineren met de fruitigheid van de passievrucht. Hierbij wordt (niet-alcoholisch) gemberbier toegevoegd wat zorgt voor een heerlijk drankje.

Lees meer over de Ipanema in onze blogpost over onze mocktails.

Craftails mocktail | Ipanema

Wil je zelf een cocktailkaart aanbieden zonder hoge investeringen? Professionele cocktails van Craftails serveren in jouw horeca zaak verhoogt je omzet. Door het ready-to-serve concept serveer je cocktails van hoog niveau met een enorme tijdswinst en zorg je voor een echt vakantiegevoel op je terras!

Neem zeker contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.