Search
Close this search box.

De Pornstar Martini, een cheeky naam voor een cheeky cocktail

Cocktails… er bestaan ontelbaar veel verschillende soorten. Sommigen zijn een groot succes, anderen net iets minder. Met de Pornstar Martini kunnen we alvast spreken van een groot succes. Het is één van de meest populaire drankjes in het Verenigd Koninkrijk.

Douglas Ankrah

De originele Pornstar Martini werd bedacht in 1999 in Londen door Douglas Ankrah, in The Lab Bar. 

Douglas is een van ‘s werelds meest gerespecteerde drank- en barconsultants. Hij begon als barman in Londen waar hij zijn passie voor cocktails ontwikkelde. Deze passie werd omgezet in een bedrijf in ’96 toen hij de London Academy of Bartending in de Atlantic Bar oprichtte. Hier worden generaties barmannen opgeleid in de kunst van de mixology.

Oorspronkelijk noemde de cocktail Maverick Martini. Maar omwille van de passie(vrucht) in de cocktail veroverde het drankje de wereld als Pornstar Martini. De Pornstar Martini heeft qua smaak eigenlijk niets te maken met de wereldberoemde Martini, die eerder bitter van smaak is. Het enige wat ze gemeenschappelijk hebben? Het glas waarin de cocktails worden geserveerd en de klasse en elegantie die ze uitstralen.

It’s (not) in a name

Meestal zit er een leuk of grappig verhaal achter de naam van een cocktail. Bij de Pornstar Martini is dit niet zo. De naam werd gewoon bedacht om ‘a good laugh’ te hebben zoals ze op z’n Brits zeggen. Ze wilden op deze manier klanten een beetje uit hun comfort zone halen én dat is gelukt.

Doordat het een cheeky naam is vinden sommige bars het beter om hem op de kaart te zetten als een ‘Passion Fruit Martini’. De cocktail blijft natuurlijk wel hetzelfde.

De smaak

Copy of Craftails 1 p4anebnhv9fv52442epra2iuodt6475b37n79ot8og

Het drankje straalt elegantie en zelfverzekerdheid uit en brengt de perfecte balans tussen vanillelimoenvodka en passievrucht. Deze combinatie maakt een heerlijk sexy cocktail die als fluweel je tong passeert. Een echte topper qua smaak en présence.

In zijn originele vorm wordt de cocktail geserveerd met een halve passievrucht die uitgelepeld wordt en een shotje champagne. Het is de bedoeling dat je eerst de passievrucht uitlepelt, dan het shotje champagne opdrinkt en daarna de cocktail als beloning krijgt.

Maak deze populaire cocktail met behulp van onze cocktailpackages. Het enige wat jij nog hoeft te voorzien is een coupe glas, een blender en een beetje munt. Zo maak jij in no-time je eigen Pornstar Martini. Wie weet wordt het ook jouw favoriete drankje. 

Vertrouw op de ready-to-serve cocktails van Craftails. Niets dan voordelen! Vraag nu je offerte aan.