Search
Close this search box.

Tournée minérale en mocktails? Het perfecte duo!

Alcoholvrije cocktails of ook wel mocktails genoemd. Je hebt er vast wel al eens van gehoord of zelfs al eentje besteld. Zeker met tournée minérale, een bewustwordingscampagne die jaarlijks terugkeert waarbij de Stichting tegen Kanker en De DrugLijn oproepen om gedurende de hele maand februari geen alcohol te drinken. Dan is de mocktail de ideale oplossing om toch te genieten van een heerlijk drankje, zonder dat je altijd water hoeft te drinken.

Een mocktail bedenken: da’s simpel, toch?

Het is een ware trend aan het worden en barmannen worden steeds creatiever in het bereiden van deze drankjes. Maar je staat er misschien niet bij stil dat het vaak lastiger is voor een barman om een drankje te creëren zonder alcohol dan met alcohol.

Hoe komt het dat het moeilijker is om een drankje zonder alcohol te bedenken dan eentje met? Eerst en vooral: je hebt maar een beperkt aantal ingrediënten waarmee je kan werken. Gelukkig begint dat stilletjesaan te veranderen, aangezien er steeds meer alcoholvrije spirits op de markt komen. Gin, rum, tequila, … kan je vandaag ook vaak terugvinden in hun alcoholvrije versie. De makers proberen de identiteit van de spirits te behouden en na te bootsen met alcoholvrije producten.

Hoewel dit proces nog in zijn beginfase zit, is het interessant om te zien hoe snel de ontwikkeling van deze alcoholvrije spirits gaat. We gaan nog veel interessante producten op de markt mogen verwelkomen. Ook bij Craftails bieden we enkele mocktails aan: de mocktail Ambrosia heeft een zoete touch, terwijl Ipanema een mocktail is met een tikkeltje meer pit.

Craftails mocktail | Ipanema
Craftails mocktail | Ambrosia

Ben jij klaar voor tournée minérale? Deel zeker een leuke story op je Instagram profiel met de hashtag #tournéeminérale en tag ons!

Ook mocktails aanbieden in jouw zaak? Vraag nu je offerte aan.