Search
Close this search box.

Welke cocktail materialen zijn onmisbaar tijdens de bereiding van een cocktail?

Het aanbod aan cocktail materialen is groter dan ooit tevoren. Denk aan een shaker, drankmaatjes, ijstang, … Belangrijk om te weten is dat de eigenschappen van de bar tools effectief bijdragen aan de kwaliteit van de cocktails. Informeer je dus goed. Om je te helpen hebben wij een lijstje gemaakt van alle onmisbare bar tools én waarvoor ze precies gebruikt worden: 

1. Bar spoon

Bar spoons komen in verschillende lengtes en breedtes. De platte achterkant van de spoon dient om verschillende drankjes in laagjes op elkaar te schenken, zogenaamd “layeren”. Je kan deze ook gebruiken om vers fruit te “muddlen”. Bij de cocktails van Craftails zal dit niet nodig zijn, omdat het vers fruit al verwerkt is. Wanneer je toch fruit en kruiden aan onze cocktails toevoegt, hebben deze enkel visueel belang en hoeven ze niet meer geplet te worden. 

Als je een bar spoon gebruikt, moet je wel opletten dat het metaal krasjes in de binnenkant van de glazen kan maken. We raden aan om een bar spoon te nemen die jou het best in de hand ligt en mooi oogt.

2. Jigger

Jiggers, of drankmaatjes, komen in vele verschillende variëteiten met allen maar één doel: vloeistof afmeten. Momenteel zijn de Japanse jiggers de trend, ze zien eruit als een tweezijdig eierdopje. In de grote zijde past 6cl, in de kleine zijde past 3cl. Maar onze voorkeur gaat naar de stalen jiggers waarin de maten langs de binnenkant gegraveerd zijn. Deze zijn zowel gebruiksvriendelijk als nauwkeurig. 

Onmisbare cocktail materialen: Barvrouw die een jigger gebruikt om de voorgemaakte cocktail af te meten

3. Shakers & mixing glazen

Heel onze filosofie draait rond het aanleveren van ready-to-serve cocktails. Shaken en stirren in het mixing glas horen daar dus niet niet meer bij. Wil je toch graag meer informatie over de juiste shakers en mixing glazen? Of wil je graag de cocktails toch zelf nog even shaken? Laat het ons weten, we helpen je graag verder met een woordje uitleg! 

Onmisbare cocktail materialen: barvrouw met een jigger en een voorgemaakte cocktail van Craftails

Je leest het dus goed, veel meer cocktail materialen dan een jigger en bar spoon zijn dus eigenlijk niet nodig om onze cocktails af te werken. Er zijn wel nog een paar andere bar tools die handig van pas kunnen komen. Daarover meer in deze blogpost.

Wil jij ook graag cocktails serveren in jouw horecazaak? Onze ready-to-serve cocktails zijn de ideale oplossing voor de horeca. Vraag nu je offerte aan.