Je menukaart opfrissen? Dat doe je letterlijk en figuurlijk met de toevoeging van een heerlijke Lazy Red Cheeks Frambozensorbet. Met dit recept maak je eenvoudig je eigen huisgemaakte sorbet! Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten is dit recept gemakkelijk te volgen. Of je nu op zoek bent naar een licht dessert of een lekkere snack voor op jouw zomerse menukaart, dit recept zal zeker in de smaak vallen. Let’s get started!
Wist je dat sorbet maken bijna even eenvoudig is als Craftails serveren? Nu ja. Craftails serveren is natuurlijk wel heel eenvoudig en vereist niet veel werk van jou! Sorbet maken vraagt wat meer tijd, maar is zeker de moeite waard.
Benodigdheden: frambozen, citroensap, blender, zeef
Pureer de gewassen frambozen met een scheutje citroensap en de Lazy Red Cheeks 0 % in een blender. Nadien giet je de bekomen puree door een fijne zeef in een kom. Zet de kom eventjes aan de kant om met de volgende stap door te gaan. Je kan hem gewoon links laten staan, of even in de koelkast plaatsen.
Benodigdheden: suiker, druivensuiker, water, kookpot, kookvuur, kom, (spoel)bak met ijskoud water
Voor je start zet je een bak met ijskoud water klaar. Dit kan ook in de spoelbak. Hier zet je een kom in. Die heb je later nodig om de siroop die je zo meteen gaat maken zo snel mogelijk af te koelen.
Om de siroop te maken verwarm je al roerend de suiker, druivensuiker en het water in een kookpot. Blijf roeren tot je een siroop bekomt. Eens je een siroop hebt, giet je deze zo snel mogelijk over in de kom die je zonet hebt klaargezet. Blijf roeren!
Benodigdheden: frambozenpuree, siroop
Neem de frambozenpuree erbij en meng deze al roerend in de afgekoelde suikersiroop. Nu maken we het ijs af met een ijsmachine of met de hand!
Benodigdheden: een (ijs)doos met deksel, vriezer, vork, staafmixer
Giet het ijsmengsel over in een (ijs)doos. Plaats deze doos in de vriezer. Na een 45-tal minuten haal je het er even uit en ga je er stevig door met een vork. Herhaal deze stap nadien om het half uur om de vorming van ijskristallen te voorkomen!
Bij de 4de keer gebruik je een staafmixer in plaats van een vork. Nadien laat je het ijs minstens 1 uur aanvriezen. Doe dan het deksel erop en klaar!
Je portie Lazy Red Cheeks Frambozensorbet staat klaar voor gebruik. Bewaar het bij -18°C.
Benodigdheden: ijsmachine, instructies, ijsmengsel, (ijs)doos met deksel, vriezer
Volg de stappen zoals vermeld op jouw specifieke ijsmachine. Nadien bewaar je je vers gemaakte frambozensorbet bij -18°C in de vriezer.
Trakteer jij je klanten op de heerlijke, zoete smaken van Lazy Red Cheeks in een Frambozensorbet? Perfect voor de zoetebekken, als zomerse traktatie, een licht dessert of voor de mocktail liefhebbers. Je zal gegarandeerd heel wat mensen blij maken met deze toevoeging. En het is zelf niet moeilijk om te maken!
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Please share your location to continue.
Check our help guide for more info.