Het oude jaar sluiten we af met 3 nieuwe feestelijke cocktails!

We sluiten 2021 af met drie knallers van cocktails: Sidney, Coconut and Rhubarb Spritz en Sailors Spice. De nieuwste toevoegingen aan ons assortiment zijn de ideale cocktails om op het nieuwe jaar te klinken. Daarom serveren we ze je graag ijskoud en met wat extra informatie!

De Sidney, een klassieker met een twist

De eerste creatie op het dienblad is een twist op de klassieke Hugo. Een populair, zoet en zomers aperitief. Onze Craftails versie, de Sidney, maakt het onderscheid door de toevoeging van een subtiele hint van dragon, een kruid dat geliefd is in de Franse keuken. Het heeft een lichte anijssmaak die perfect samengaat met de vlierbloesem en munt uit de klassieke Hugo.

Hoe bereid je Craftail’s Sidney?

  • De Sidney serveer je lekker fris. Leg de cocktail daarom zeker een uurtje in de ijskast voor je serveert.
  • Vul een glas voor ongeveer de helft met ijs. Hoeveel ijs je gebruikt hangt natuurlijk af van het glas.
  • Schenk 9 cl in het glas.
  • Vul aan met 7 cl champagne.
  • Garneer met een takje munt en een viooltje.

Hoe bereid je Craftail’s Sidney?

  • De Sidney serveer je lekker fris. Leg de cocktail daarom zeker een uurtje in de ijskast voor je serveert.
  • Vul een glas voor ongeveer de helft met ijs. Hoeveel ijs je gebruikt hangt natuurlijk af van het glas.
  • Schenk 9 cl in het glas.
  • Vul aan met 7 cl champagne.
  • Garneer met een takje munt en een viooltje.
Mask Group 1

Waan je in zomerse sferen met de Coconut and Rhubarb Spritz

De tweede creatie doet denken aan zomerse temperaturen en tropische eilanden. Ben je de koude en regenachtige dagen zat? Dan is de Coconut and Rhubarb Spritz de ideale manier om even weg te dromen.

Zoals de naam als suggereert combineerden we rabarber met kokosnoot en mengden daar citroen, suiker en een heerlijke champagne bij. De rabarber zorgt voor een licht aardse, maar heel frisse toets terwijl de kokos je naar tropische sferen vervoert. Dit glaasje bubbels past in elk seizoen en is een mooie toevoeging voor een feestelijke avond.

Hoe bereid de coconut and ruhbarb spritz?

  • Deze cocktail serveer je het best koud! Leg hem daarom zeker een uur voor je serveert in de koelkast, of zelfs kort even in de vriezer.
  • Voor een extra luxueuze uitstraling kan je het glas coaten met wat kokospoeder.
  • Schenk dan 9 cl cocktail in en vul dit aan met 7 cl champagne.
  • Klaar om te serveren!

Ingrediënten

  • Rabarber
  • Kokosnoot
  • Citroen
  • Suiker
  • Champagne
  • Optioneel: kokospoeder

Mask Group

Spice things up met de Sailors Spice

En last but not least, eindigen we met een pittige cocktail die je tijdens de winter gegarandeerd verwarmd. Voor onze Sailors Spice vonden we inspiratie in een zomers drankje waar Robert Abigail in 2008 een wereldhit over schreef, de Mojito. Sailors Spice bevat het DNA van een Mojito in een warm, winters jasje!

De rum wordt namelijk geïnfuseerd met een mix van vijf kruiden: kaneel, cassia, kruidnagel, anijs en pimento. Hier wordt nog een hazelnoot siroop aan toegevoegd voor die typische notensmaak. Tot slot voegden we nog gemberbier toe voor wat extra spice en een limoen om het geheel een frisse toets te geven.

Hoe bereid onze sailors spice?

  • Een pittig drankje dat best fris geserveerd wordt. Leg de cocktail daarom zeker een uurtje in de ijskast voor gebruik. Of een kwartiertje in de vriezer.
  • Vul een koperen mok met ijs.
  • Schenk 13 cl in.
  • Voeg nu nog meer ijs toe totdat de mok helemaal vol zit.
  • Werk af met gemberbier.
  • Garneren kan je met een rietje, munt, een gedroogd limoentje en, om de cocktail een extra pittige afdronk te geven, een gedroogde chilipeper.

Ingrediënten

  • Spived rum
  • Limoen
  • Hazelnoot
  • Chili
  • Five spice
  • Geroosterde amandel
  • Gemberbier
  • Optioneel: munt, gedroogd limoentje en een gedroogde chilipeper

Mask Group 2

Wil jij met deze cocktails klinken op het nieuwe jaar ? Vraag dan snel een offerte aan!