Search
Close this search box.

Eén van de populairste cocktails: de legendarische Long Island Iced Tea

De Long Island Iced Tea is een alom gekend drankje en een topper van formaat. De cocktail wordt door velen gesmaakt, het is één van de meest gedronken drankjes ter wereld. En ook jij kan deze longdrink eenvoudig serveren in jouw zaak! 

Van waar komt de Long Island Iced Tea?

De Amerikaan Robert “Rosebud” Butt beweert dat hij de Long Island Iced Tea heeft bedacht tijdens zijn deelname aan een cocktailwedstrijd. Hij moest namelijk een nieuwe cocktail bedenken met triple sec. Maar ook andere verhalen doen de ronde! Er wordt gezegd dat het drankje al veel eerder bedacht werd tijdens de Drooglegging in de Verenigde Staten, rond de jaren 20, door Old Man Bishop in een lokale gemeenschap Long Island in Kingsport Tennesee. Hierna zou het drankje nog verder geperfectioneerd worden door zijn zoon Ransom Bishop. Zij gebruikten whisky, maple syrup, vodka, gin, tequila en rum. 

Vandaag de dag zijn de meeste Long Island Iced Teas gebaseerd op het recept van Butt.

Craftails cocktails | Long Island Ice Tea

Straffe kost!

Als er één cocktail is die al veel legendarische verhalen op z’n kerfstok heeft staan, is het de Long Island Iced Tea wel. Deze longdrink heeft een iets hoger alcoholpercentage dan de meeste cocktails. Als je weet welke ingrediënten er allemaal in dit drankje zitten, is dit ook geen verrassing. Het drankje bestaat uit witte rum, vodka, triple sec, tequila, gin, citroen, coca cola en ijs

Hoewel de naam je doet vermoeden dat er ook ice tea in je glas zit, is niets minder waar. De Long Island Iced Tea werd vernoemd naar de looks en smaak die het heeft. De kleur van het drankje en de afwerking met limoen/citroen doet je namelijk denken aan de populaire frisdrank ice tea.

Serveer de Long Island Iced Tea in jouw zaak

Deze Amerikaanse longdrink is heerlijk op zichzelf, maar kan ook perfect gecombineerd worden met tal van gerechten. Serveer ‘m in je zaak en combineer met een traditionele burger en frietjes. Of kies voor een lichte salade, die goed verteerbaar is.

Dankzij Craftails kan jij deze cocktail enorm snel serveren in jouw zaak, ontdek het zelf:

Overtuigd? We hebben ook tal van andere ready-to-serve cocktails en mocktails die je ook aan je menukaart kan toevoegen. Vraag nu je offerte op maat!