Search
Close this search box.

9 Onmisbare tips voor het openen van je zomerbar

Het is bijna zomer en dat betekent dat veel horecazaken al bezig zijn met de voorbereidingen van hun zomerbar. Iedereen kijkt er naar uit om terug te kunnen genieten van een lekkere cocktail op een toffe locatie. Je wilt als ondernemer natuurlijk dat mensen kiezen om bij jou te relaxen. Met deze 9 tips is je zomerbar the place to be!

#1 Een gezellige locatie

Een groen of gezellig plekje buiten de stad (of net verborgen in de stad) will do the trick. Om het helemaal af te maken, kan je altijd nadenken over een thema of concept. Een toffe locatie is een van de belangrijkste elementen van je zomerbar. Je kan nog zoveel versiering toevoegen of een geweldig aanbod hebben, maar als je locatie moeilijk bereikbaar of ongezellig is, is al die moeite voor niets geweest.

Heb je een hoop ideeën voor je locatie? Top! Als je plan helemaal klaar is, moet je een vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente vooraleer je kan starten met je bar.

#2 Zorg voor een chill & relax spot

Mensen bezoeken een zomerbar om:

  • Helemaal tot rust te komen.
  • Alle werkstress te vergeten.
  • Te genieten met vrienden of familie.
  • Een vakantiegevoel te ervaren.

Een gezellige loungehoek zullen ze dan zeker appreciëren! Zorg dus voor een chille setting door bijvoorbeeld het strand in je zomerbar te verwerken of creëer een oase van rust.

Hippe strandstoelen, picknicktafels, gezellige buitenverlichting, zitkussens en poefjes zijn onmisbare elementen in je chill & relax spot als je het ons vraagt. Ben je een beetje handig? Dan kan je zelfs experimenteren met Europaletten als zitbank. Een creatief en budgetvriendelijk idee!

#3 Cocktails zijn onmisbaar!

De meest bestelde drankjes in een zomerbar zijn uiteraard cocktails. Zowel met als zonder alcohol bekoren ze de harten van veel gasten. Een mooie presentatie zorgt voor een Instagram ready drankje en laat dat nu net de key zijn om meer gasten aan te trekken. Met de cocktails van Craftails heb je de keuze uit een ruim aanbod van cocktails en mocktails voor je zomerbar. 

Overweeg je onze ready to serve cocktails? Neem dan zeker een kijkje naar onze blog ‘5 redenen waarom kant en klare cocktails op je drankkaart horen‘ of bekijk ons aanbod.

#4 Voorzie fingerfood

Good food = a good mood.

Hoe zorg je dat je gasten blijven plakken? Juist ja, met lekker eten! Na enkele zomerse cocktails of drankjes in de zon komt de onvermijdelijke honger. Voorkom dat mensen vertrekken door een aanbod aan lekkere snacks te voorzien.

Denk bijvoorbeeld aan een tapasassortiment om te delen, frituursnacks, nacho’s of investeer in een leuke foodtruck! Verse pasta, frietjes en pizza scoren altijd. Om het helemaal af te maken, kan je een kleine dessertkaart voorzien. Mama’s en papa’s zullen je dankbaar zijn!

#5 Maak het gezellig met toffe decoratie

De ideale ervaring creëer je door in te spelen op alle zintuigen. Het oog wilt natuurlijk ook wat, dus haal die toffe versiering maar boven. Speel met verschillende decoraties zoals planten, lichtjes, slingers, kaarsen, …

Een leuk idee is om bijvoorbeeld dieren te verwerken in je decoratie. Denk aan die typische opblaasbare flamingo’s en gekke badeendjes.

Craftails Blog | Lichtsnoer voor buiten zomerbar

#6 Be prepared for the weather!

En zeker voor het Belgische weer! Zorg voor een goede back-up bij regen en slecht weer. Een tent is in dit geval ideaal! Je kan er ook voor kiezen om permanent een zeil te spannen over je zomerbar. Zo kan een onverwachte regenbui de sfeer niet verpesten.

#7 Music sets the tone

De juiste sfeer maak je door de juiste muziek.

Zorg voor echte summer vibes met tropical muziek. Wil je helemaal uniek zijn? Werk dan met thema’s. Denk aan house, Ibiza style, salsa, …
Je kan er ook voor kiezen om een DJ in te schakelen op bepaalde avonden. Niets is leuker dan met z’n allen in de openlucht te dansen tijdens een warme zomeravond.

Let wel op het volume van de muziek! Mensen komen naar je zomerbar om te genieten met het gezin of bij te praten met vrienden. Het is dus vanzelfsprekend dat je gasten niet hoeven te roepen om elkaar te verstaan.

#8 Helpende handen

In je eentje een zomerbar op poten zetten is onhaalbaar. Personeel is dan ook meer dan welkom. Het is verstandig om nu al op zoek te gaan naar wat helpende handen om een goede service te garanderen. Kies je voor onze kant en klare cocktails? Dan bespaar je al wat kosten op personeel! Een bartender met kennis over cocktails heb je dus niet nodig want iedereen kan een lekkere cocktail snel en gemakkelijk maken met ons concept.

#9 Let the world know!

Mensen die niets weten over je zomerbar zullen ook niet langskomen. Het is belangrijk om goed op voorhand mensen warm te maken voor je super chille zomerbar die eraan komt. Begin dus op tijd met reclame te maken en overweeg eventueel om dit uit te besteden aan een agency.

Pas je deze 9 tips toe dan ben je zeker dat je zomerbar de hotspot van de zomer wordt!

Ben jij een Craftails partner en doe jij binnenkort een zomerbar open? Laat het ons weten en get featured.