Search
Close this search box.

5 Redenen waarom kant-en-klare cocktails onmisbaar zijn op je drankkaart

Cocktails, ze komen in alle smaken, maten en vormen. Ze hebben een luxe uitstraling én zijn enorm populair. Dat geldt trouwens ook voor mocktails. Daarom zijn ze de ideale toevoeging aan je drankaanbod! Denk je nu: “Hé, maar cocktails zijn toch net duur en vragen veel tijd om klaar te maken?” Dat klopt niet. Toch niet als je voor de kant-en-klare cocktails van Craftails kiest! De investering in cocktails, en mocktails, biedt heel wat voordelen voor je zaak. Wij geven je alvast 5 goede redenen waarom onze kant-en-klare cocktails op je drankenkaart thuishoren.

1. UITBREIDING VAN JE AANBOD

Wanneer je op café of restaurant gaat, wil je als klant natuurlijk ook veel opties om uit te kiezen. Je gaat tenslotte niet voor één drankje eropuit. Voor een ondernemer betekent dat een gevarieerd en groot aanbod en dat kan best prijzig zijn. Je denkt dus maar beter goed na over welke toevoegingen je precies doet. Want om je drankkaart te vullen met warme, koude en alcoholische drankjes die ook echt gedronken worden, moet je goed kijken naar wat werkt en wat niet. En weet je wat goed werkt? Cocktails!

Mensen bestellen graag een speciaal drankje. Om iets te vieren, om leuke foto’s te nemen of om een gewone avond interessanter te maken. Met cocktails, zit je altijd goed! Zelfs wanneer je maar 2 of 3 verschillende soorten aanbiedt. Denk zeker ook aan de non-alcoholische exemplaren, de mocktails. Een goed alternatief voor de bobs en de klanten die geen zin hebben in een alcoholisch drankje. Om iets te vieren hoeft een drankje ook niet altijd alcohol te bevatten, het moet er gewoon heel leuk en feestelijk uitzien. 

2. ZO SNEL EN EENVOUDIG, DAT JE GEEN ERVARING NODIG HEBT

Er komt heel wat kijken bij het bereiden van cocktails. Het vraagt veel tijd, kennis en skills. Drie dingen die veel ondernemers afschrikken. Want niet iedereen kan zomaar een goede cocktail schenken. Je moet niet alleen alle ingrediënten uit het hoofd leren, je moet ook de juiste verhoudingen kennen. 

Dankzij de voorgemaakte versies hoef je je geen zorgen te maken. Want je hebt hiervoor geen speciale skills nodig. Je hoeft geen opleidingen te volgen of talloze ingrediënten van buiten te leren. Alles wat je nodig hebt zit in één fles. Daarnaast is de kwaliteit en smaak van onze Craftails cocktails ook altijd gegarandeerd. Je hebt dus geen last van drankjes die niet allemaal even goed proeven. Iedereen kan op deze manier een lekkere cocktail serveren en het is sneller dan er één vanaf nul te bereiden. Daarnaast spendeer je bijna net zolang aan het bereiden van een luxueuze cocktail, als aan een simpele cola. Wat ijs in een glas, inschenken, nog even leuk garneren en klaar. 

Bereiding Craftails kant-en-klare cocktails

  1. Vul een glas met ijs.
  2. Schenk de juiste hoeveelheid van de cocktail uit.
  3. Garneren. 
  4. Serveren!

3. MINDER INKOPEN, WANT JE HEBT ALLES IN ÉÉN FLES

Om een cocktail klaar te maken, heb je al snel verschillende flessen en een heleboel parate kennis nodig. Voor een Long Island Ice Tea heb je bijvoorbeeld vodka, witte rum, triple sec, tequila en gin nodig. Een hele lijst. Met de voorgemaakte variant van Craftails zitten deze ingrediënten al samen in één fles. Het enige dat je nog nodig hebt, is een glas, ijs, cola en eventueel wat garnering om het geheel af te werken. Dat spaart in kosten én in opslagruimte. 

Heb je bijvoorbeeld 5 verschillende cocktails op je drankkaart? Dan hoef je ook maar 5 flessen in te kopen. Of meerdere flessen van één soort, want cocktails gaan snel over de toog.

4. COCKTAILS ZIJN GOEDE RECLAME

Zoals we eerder al zeiden: cocktails zien er luxueus uit. Het zit in een mooi glas, bevat ijs, heeft leuke kleurtjes, komt vaak met mooie garneringen en een milieuvriendelijk rietje. Je lijkt hierdoor veel meer te krijgen dan bij een ander drankje, zoals een cola of wijntje. En eigenlijk is dat ook wel zo. Je krijgt er een hele ervaring bij. Daarom verkiezen veel mensen cocktails. Want een wijntje is uiteindelijk ook maar een wijntje. 

Enkele cocktails op je drankkaart lokt gegarandeerd klanten naar je terras. De mooie glazen en kleuren op je terras zullen gegarandeerd ook in het oog van voorbijgangers springen. Daarnaast ligt het Instagram-gehalte van cocktails hoog! Ze zijn het ideale drankje om een leuke foto van te maken en te delen op social media. Daar zit nog een goed voordeel in voor je zaak. Want hoe meer foto’s gedeeld worden, hoe meer mensen zien dat jij cocktails aanbiedt. Win win! 

één van de kant-en-klare cocktails van Craftails

5. LAST BUT NOT LEAST, ZE ZIJN ENORM WINSTGEVEND

Het laatste en misschien ook wel het belangrijkste argument is dat je op cocktails marge kan maken. De complexiteit van het drankje en de grotere glazen gevuld met ijs zorgen ervoor dat je een hogere prijs kan vragen dan voor een frisdrank of bier. Dat geldt trouwens ook voor mocktails. De ideale toevoeging voor de klanten die nog moeten rijden of geen alcohol willen. 

Met kant-en-klare cocktails verhoog je de omzet per tafel zonder dat de kwaliteit van je service verloren gaat.

We vatten het nog even simpel samen in één zin: met cocktails, en mocktails, breid je in no time het aanbod en ook de winstmarge van je zaak uit. Ze zijn dus een goede investering om zeker te overwegen!

Overtuigd van de voordelen en klaar om je omzet te verhogen en je aanbod uit te breiden? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!