Search
Close this search box.

8 noodzakelijke bar tools tijdens de bereiding van een cocktail

Het aanbod aan cocktail materialen is groter dan ooit tevoren. In deze blog kon je al lezen welke tools écht onmisbaar zijn tijdens de bereiding van een Craftails cocktail. Maar natuurlijk zijn er veel meer bar tools. De volgende 8 komen handig van pas tijdens de bereiding:

1. Mes

Wil je graag de garnering voor de cocktails zelf snijden? Een goed mes is van uiterst belang om snel en veilig te werken. Onze voorkeur gaat naar een 9cm ‘pairing knife’, maar gebruik gerust een mes waar je jezelf goed bij voelt!

Onmisbare bar tools: een goed scherp mes om je garneringen mee te snijden

2. Snijplank

De maat maakt hier niet zoveel uit. Wel is het belangrijk dat de snijplank stabiel is en niet wegschuift om akelige verwondingen te voorkomen. 

3. Bar blade

De bar blade is een platte opener, enorm geliefd bij bartenders vanwege zijn compactheid. Werk je liever met een gewone opener of sommelier? Blijven doen!

4. Barmat

Een barmat is geen noodzaak, maar wel enorm handig. De matten, meestal gemaakt uit siliconen, zijn ideaal voor het terugplaatsen van net afgespoelde materialen zoals een jigger. Ze zijn ontworpen om de materialen te laten uitdruppen zonder dat je bar nat wordt. Aan het einde van de shift plaats je deze mee in de vaatwasser en je bar blijft altijd netjes!

5. Pouring spout

Een pouring spout, of ook wel schenktuit genoemd, heeft volgens ons twee voordelen: je moet niet elke keer de dop op en af de fles draaien én je hebt iets meer controle over het schenken. Deze keuze is enorm persoonlijk, maar we raden aan om dit zeker even te testen. 

Onmisbare bar tools: een pouring spout om vlotter drank in te schenken

6. Ijsschep

Bij het kiezen van een ijsschep is het vooral belangrijk dat het formaat niet te groot en niet te klein is en de schep handig in de hand ligt.

Onmisbare bar tools: een ijsschep om het ijs in het glas te doen

7. Ijstang

Een ijstang komt van pas wanneer je slechts een of twee ijsblokjes in het glas moet toevoegen of om ijsblokjes terug uit het glas te nemen. Het is zeer aangewezen om een ijstang in de buurt te hebben omdat dit hygiënisch werkt.

8. Pincet

Een pincet is een van de handigste bar tools bij het garneren van de cocktails. Het oogt zeer professioneel en komt goed van pas bij fragiele garneringen zoals bloemetjes. Op deze manier blijven je garneringen mooi en kan je een prachtige cocktail presenteren.

Onmisbare bar tools: een pincet om je garneringen mee op te pakken

Van pas of onmisbaar?

Deze bar tools komen handig van pas bij het bereiden van cocktails, natuurlijk zijn er ook enkele tools die absoluut onmisbaar zijn. Die ontdek je in deze blog. Vaak hangt er een serieus prijskaartje aan al deze bar tools vast. Aangezien we bij Craftails al een heel groot deel van de voorbereidingen op ons nemen, kan je je inkoop dus flink beperken tot slechts een handvol noodzakelijkheden. 

Vraag snel je offerte aan voor onze ready-to-serve cocktails, zodat je ook zelf aan de slag kunt gaan in jouw horecazaak.