Search
Close this search box.

White Peach Caipirinha, een Braziliaanse topper met een Belgische twist

In Brazilië is de Caipirinha zeer geliefd. Je kan het drankje in elke bar, op het strand of gewoon op een drukke plek kopen. Dankzij Craftails kan het zelfs tot bij ons in België gesmaakt worden. Met een lekkere, fruitige twist: white peach, of witte perzik.

Waar komt de White Peach Caipirinha vandaan?

Om een white peach-versie te maken van de Caipirinha, moest de Caipirinha zelf eerst ontdekt worden. Voor deze ontdekking keren we terug naar de jaren 1800. In Brazilië was rond die tijd “Garapa” een erg populair drankje, een mengsel van water en suikerriet. Bij speciale gelegenheden mocht het wat meer zijn. Aan de Garapa werden vruchtensappen en kruiden toegevoegd en niet veel later was de Batidas geboren, een zomerse cocktails. De bekendste Batidas is de Batida De Limão. Deze traditionele Braziliaanse cocktails bestaat meestal uit een mix van Cachaça, fruitsap, suiker, water of room. Het drankje was de voorloper van de White Peach Caipirinha.

Na verloop van tijd werden aan de Batida De Limão schijfjes limoen toegevoegd. De schil geeft de originele smaak aan de Caipirinha. 

Blog White Peach Caipirinha p81fkh443ontoecpci1415agm9fmwsaursh8f1rx2o

Het Braziliaanse platteland

Een populaire Braziliaanse cocktail als deze heeft een toepasselijke Braziliaanse naam nodig. Caipirinha, maar wat betekent dit nu juist? Het woord caipirinha is het verkleinwoord van het woord ‘caipira’, dat in het Braziliaans-Portugees verwijst naar iemand van het platteland. Meer bepaald iemand uit de landelijke delen van zuid-centraal Brazilië.

Gevaarlijk lekker

Het drankje waarmee de Caipirinha gemaakt wordt is Cachaça: een Braziliaanse rum. Deze traditionele rum verschilt van de rum die wij kennen, eigenlijk is cachaça de voorloper van rum. Cachaça wordt gemaakt op basis van versgeperst suikerrietsap terwijl het hoofdingrediënt bij rum melasse is, een restproduct van suikerproductie. Het alcoholpercentage ligt tussen 38% en 48% bij de cachaça en wordt alleen gemaakt in Brazilië. Rum heeft een alcoholvolume tussen de 40% en 60%. 

Een Caipirinha wordt vaak gecombineerd met verschillende soorten vruchten. Meestal zijn deze seizoensgebonden zoals mango, framboos of aardbei. Craftails zorgt voor een andere originele combinatie: eentje met witte perzik. Witte perziken zijn zoet en aromatisch wat dit de perfecte vruchten maakt om aan de Caipirinha toe te voegen. De cocktail drinkt als limonade. Dit maakt dit drankje voor de light weights onder ons gevaarlijk lekke. Je bent gewaarschuwd ;). 

De White Peach Caipirinha is een uiterst geschikt drankje voor elke menukaart. Zeker nu het zonnige weer op komst is en de terrassen opnieuw open zijn. Het gaat erg druk worden en het is dus het ideale moment om contact op te nemen met Craftails. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de bereiding van je cocktails. Alles wat je nodig hebt wordt geleverd. Lekker & tijdsbesparend, enkel en alleen maar voordelen voor jezelf én je klanten.

Neem nu contact op met Craftails en bekijk alle mogelijkheden om de White Peach Caipirinha, en misschien nog andere overheerlijke cocktails uit ons aanbood, in jouw zaak te serveren.