Search
Close this search box.

Welk type glas hoort bij welke cocktail?

Meer dan 90% van het aanbod van onze cocktails kan geserveerd worden in drie type glazen: het old fashioned glas, de highball en de coupe. Maaaaar… wij geloven dat een gevarieerd aanbod glazen enorm bijdraagt aan de ervaring van de klanten. Stel jezelf continu de vraag: welk glas zou kunnen bijdragen aan de ervaring van de gast? Experience matters! Er zijn enkele zaken waar je rekening met moeten houden bij het kiezen van het juiste glas en het gebruik ervan. Een overzicht:

1. Wash line van het glas

De wash line is de lijn dat de oppervlakte van de vloeistof maakt langs de rand van het glas nadat je de cocktail in het glas geschonken hebt. Op het eerste zicht lijkt dit misschien minder belangrijk, maar dit heeft enorm veel invloed op de ervaring van de gast. Is deze te laag? Dan voelt de gast zich bedrogen. Is deze te hoog? Dan wordt het moeilijk om de glazen aan tafel te serveren zonder morsen. 

Een goed gevuld glas is noodzakelijk voor een unieke cocktail ervaring

2. Kwaliteit en dikte van het glas

De mooiste glazen zijn meestal de meest fragiele. Het antwoord op de vraag wat nu het perfecte glas is, is relatief. Moet het snel vooruit gaan en wordt er weinig aandacht besteed aan de glazen in je zaak? Dan moedigen we het gebruik van stevige glazen zeker aan! Het merk Libbey staat bekend om zijn uitgebreid gamma aan stevige glazen die tegen een stootje kunnen. Mag het iets strakker en chiquer zijn? In dat geval kies je best voor dunne kristallen glazen. Het aanbod hiervan is enorm, we zijn fan van Spiegelau, Luigi Bormioli, Schott Swiezel en Nachtmann vanwege hun prijs- en kwaliteitsaanbod. 

3. Temperatuur van het glas

De ideale serveertemperatuur van onze cocktails ligt altijd onder de 0°C. Om de cocktails volledig correct te serveren, moet je er rekening mee houden dat de ideale serveertemperatuur afhangt van het type cocktail. Hier gaan we binnenkort dieper op in in een nieuwe blogpost.

Het is dus belangrijk dat de glazen gekoeld worden. Een koude cocktail in een warm glas serveren is het equivalent van het serveren van een hete soep in een koud bord. Als er tijd is, raden we aan om een glas gevuld met crushed ice een 15-tal seconden te laten staan vooraleer je aan de cocktail begint. Lukt dit niet? Je cocktailglazen in de vriezer of koelkast opslaan is nog beter! 

Zin om zelf aan de slag te gaan in je zaak? Contacteer ons voor meer informatie én serveren maar.