Search
Close this search box.

Back to school: hoe studenten een goudmijn zijn voor je zaak.

De studenten zijn er weer volop ingevlogen. Of dat in de boeken of in de drank is, laten we ergens in het midden. In ieder geval is de nieuwe drukte die de start van het academiejaar meebrengt welgekomen! Is jouw zaak klaar voor de storm? We helpen je een handje!

Back to school: studenten terug naar de les én naar je zaak.

De studenten zijn er weer volop ingevlogen. Studeren achter hun bureau, uren in de les zitten en geconcentreerd luisteren… Daarna is het natuurlijk tijd voor ontspanning. En de ultieme ontspanning? Die vinden ze vaak in cantussen, feestjes op campus en in cafés. 

Of het nu een gezellig onderonsje is tussen vrienden of een op het randje feestbui. De studenten komen eraan en ze zullen talrijk zijn. Je kan je zaak dus maar beter goed voorbereiden op de jolige sfeer die ze zullen meebrengen! 

Misschien ben je al een doorwinterde kenner die jaar na jaar zijn zaak bewapend met het snelste personeel dat tot in de vroege uurtjes doorwerkt of misschien ben je net een zaak gestart en hoop je dankzij de studenten op een hogere winstmarge. Onder welke categorie je ook valt, het feit dat je deze blog leest betekent dat je nog altijd wat kan bijleren! 

Hoofdstuk 1: ken je doelpubliek

Studenten zijn een ras apart. Binnen de categorie heb je veel verschillende soorten. Je hebt de voorbeeldstudenten, degene die hard studeren en zich na de uren les op campus opnieuw in hun boeken duiken. Je hebt de “party hardy” studenten, aka de studenten die gaan studeren om te genieten van hun nieuw gewonnen vrijheid en onafhankelijkheid. En dan heb je ook nog de tussenmaat, degene die een beetje van twee werelden willen proeven.

Op zich maakt het niet uit welk type student je in je zaak krijgt.  At the end of the day, willen ze allemaal één ding wanneer ze binnenwandelen in jouw etablissement. Ontspanning! En liefst zo snel en voordelig mogelijk. Wil dat zeggen dat jij jouw prijzen moet verlagen? Natuurlijk niet! Het betekent wél dat je de meest efficiënte en winstgevende manier van werken moet zoeken en vinden om hoge winstmarges te behalen.

Hoe doe je dat?
Door te gaan voor voorgemaakte dranken die je snel en zonder vereiste skills kan serveren. Dranken die wel net speciaal genoeg zijn om in een hogere prijsklasse te verkopen, zoals cocktails! Al de voordelen van voorgemaakte cocktails hebben we hier mooi opgelijst voor jou.

Hoofdstuk 2: mocktails en cocktails, dag en nacht. 

Hier bedoelen we natuurlijk niet mee dat je vanaf nu dag én nacht moet gaan werken. Wanneer we aan studenten en cafés denken, gaan onze gedachten al vaak naar het bruisende nachtleven. Toch is dat niet waar je je als zaak op moét gaan toespitsen om profijt te halen. Je kan je ook perfect focussen op de studenten met springuren doorheen de dag of de studenten op zoek naar een fijn plekje om wat werk te verrichten, zoals een studeercafé. Niet iedereen studeert graag alleen op kot. Sommige hebben er baat bij onder de mensen te zitten. 

Doorheen de dag

Wat kan je doen om jouw café studentproof te maken?

✔️ Stopcontacten bij de vleet. Kattenkoppen zijn een goede investering! 
✔️ Tafeltjes waar je perfect alleen kan gaan zitten, maar ook ruimte voor de groepswerken
✔️ Een stimulerende leeromgeving die toch ook rust uitstraalt. De perfecte balans.
✔️ Comfortabele stoelen zodat je klanten lang blijven zitten. Een kussentje hier en daar is zeker een interessante toevoeging.
✔️ Lekkere studentensnacks en dranken op het menu. Niets dat het studeren leuker maakt dan een fancy mocktail en kommetje nootjes naast je boeken.

Craftails Blog - Studenten in je zaak - Studeercafé, laptop op tafel naast een Mojito cocktail

Tot in de vroege uurtjes

Ben je een danscafé dat volop inzet op veilig nachtleven voor de studenten? Dan kan je het beste uit de nacht halen met de volgende tips waar je zeker nog niet eerder aan dacht.

#1 Een breed aanbod aan dranken om je concullega’s een stapje voor te zijn.

Een goed gevulde drankkaart kan de doorslag geven in de keuze tussen jou en je concurrenten. Heb jij net dat ene drankje dat zo populair is onder de studenten? Dan heb je een stapje voor. 

Maar wat vinden de studenten nu net zo lekker? Misschien heb je al een drankje dat het jaar na jaar goed doet, maar met vernieuwing kan je nog meer eruit halen! Een trend die we zien opkomen is dat de jeugd en jongvolwassenen steeds vaker voor een cocktail kiezen. Zowel de dames als de heren. Natuurlijk zal een goed oud pintje het voor altijd goed blijven doen, maar het is beter om je opties uit te breiden voor diegene die toch net dat tikkeltje mee willen. Of voor zij die geen bier lusten (je zou het niet meteen denken, maar die personen zijn er ook nog). 

Daarnaast kan je met voorgemaakte cocktails je klanten veel sneller serveren. Ze zijn klaar in een handomdraai, je hoeft niet te veel ingrediënten aan te kopen want alles zit in één fles en je kan toch kwaliteit serveren. Daardoor zijn ze ook winstgevend! 

#2 Een oplossing voor katers.

Een kater ontstaat doordat je lichaam, en meer bepaald je hersenen, uitdrogen doordat je vocht verliest door een hoge alcoholconsumptie. Wat je kan doen om dat te voorkomen? Genoeg water drinken tijdens het drinken! Voor elke twee alcoholisch drankje dat je drinkt, zou je best een glas water drinken. Dat houdt je lichaam gehydrateerd en je ochtenden katervrij.

Als uitbater kan je inspelen op dit aloude probleem met slimme marketing. Een krijtbord buiten met de ultieme tip voor een katervrije ochtend: dankzij de package deals – bij aankoop van twee cocktails, krijg je gratis een glaasje water – sta je ‘s ochtends weer fris op campus. 

Je zaak verrijken met snelle, winstgevende dranken? Onze cocktails zijn hier ideaal voor!