Search
Close this search box.

Recept voor hét perfecte zomerdrankje: frozen cocktails!

Op warme zomerdagen gaat er niets boven een heerlijk verfrissend drankje. Denk bijvoorbeeld maar aan een iced latte of ijskoffies. De zomerse variant van ieders geliefde dagelijkse bakje energie. Nu delen we een recept waarmee jij iced, of frozen, cocktails kan bereiden. Het werkt voor elke cocktail of mocktail en is daar bovenop ook nog eens snel en populair. Een must voor elke zaak deze zomer!

Een eenvoudige cola zero of toch liever een frozen cocktail? 

Een simpele cola zero of een frozen Strawberry Mojito? Voor welk van deze twee zouden jouw klanten kiezen. Het is geen moeilijke vraag, maar we geven je toch even bedenktijd voor we het antwoord delen… 

Juist ja. Die laatste optie. De afgelopen jaren werden ijskoude of frozen drankjes alleen maar populairder. Denk maar aan ijsthee, ijskoffies of slushies. Dat komt omdat mensen in de zomer niet alleen op zoek zijn naar de ultieme verfrissing, maar ook naar een vakantiegevoel. En hoe kan je beter een vakantiegevoel creëren dan met lekkere drankjes die ook nog eens mooi geserveerd worden? Je waant je dan even op een all-inclusive vijf sterren resort.

Een cola met wat ijsblokjes en een citroentje is iets dat je klanten elke dag kunnen drinken. Ook thuis. Een frozen cocktail daarentegen klinkt al veel exotischer en luxueus. Een goede marketingstrategie als je het ons vraagt. Want deze drankjes zijn goed voor de zaken zonder dat je er meer tijd in hoeft te stoppen. Toch zeker als je werkt met voorgemaakte cocktails en mocktails.  

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je van een gewone Strawberry Mojito een frozen versie kan maken. Een basisrecept dat voor elke koud geserveerde drank werkt!

Benodigdheden

  1. Een voorgemaakte cocktail of mocktail, aan jou de keuze. Wij gebruiken voor dit voorbeeld onze Strawberry Mojito. 
  2. Crushed ijs of ijsschilfers.
  3. Een elektrische blender (wel eentje die ijsblokken aankan natuurlijk).
  4. Een cocktailglas en garnering (wij gebruiken in dit geval een aardbei en muntblaadje).

Bereiding

Stap 1. Alle ingrediënten in de blendbeker

Vul een beker met de ijsschilfers. Schenk hier dezelfde hoeveelheid Strawberry Mojito bij als dat je voor de bereiding van de gewone cocktail zou gebruiken.

Stap 2. Blend blend blend 

Nu blend je tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Die is vergelijkbaar met die van een slushy.  

Niet frozen genoeg? Dan kan je altijd wat ijs toevoegen. Let er wel op dat je evenredige hoeveelheden gebruikt. Meer ijs betekent namelijk ook meer verwatering van je cocktailsmaken. Om de optimale smaak te behouden, moet je dus ook meer van de cocktail toevoegen. Ons advies? Trial and error! Probeer de frozen cocktails thuis eens uit en proef geregeld of de smaken nog goed zitten. Noteer de ideale hoeveelheden en je kan ermee aan de slag in je zaak.

Stap 3. Inschenken, garneren en serveren. 

Inschenken, garneren en serveren…Stop de tijd! Hoe snel ging dat? Dat is nu eens een luxe drankje. Snel geserveerd én winstgevend. 

Maak je een frozen versie van een van onze cocktails of mocktails? Deel dan zeker het resultaat met ons via social media. Gebruik hiervoor #frozencraftails

Geen voorgemaakte cocktails in huis om dit receptje mee uit te proberen?