Search
Close this search box.

No alcohol? No problem! Deze mocktails verrassen je smaakpapillen

Dry january, Tournée Minérale, … Er is altijd wel een reden om het even rustig aan te doen met alcohol, of willen je klanten wel eens afwisselen met een alcoholvrije variant. Het is in ieder geval altijd een goed idee om je cocktailkaart uit te breiden met een paar verleidelijke mocktails die je doen verlangen naar meer. En het allermooiste aan dat verhaal? Eentje meer of minder doet helemaal geen kwaad. Santé!

Lazy Red Cheeks (0%)

Een van de favoriete cocktails van al onze proevers: de gekende Antwerpse Lazy Red Cheeks, maar dan in een alcoholvrije versie. Deze zoete mocktail is een schot in de roos bij iedereen die ‘m proeft en daardoor het ideale drankje om absoluut op je kaart te zetten. De combinatie van framboos, violet, limoen en suiker creëert de ideale balans tussen zoet en fris. Je bereidt de mocktail eenvoudig in een glas met ijs, een beetje bruiswater en een subtiele garnering van munt en framboos. 

Craftails Cocktails | Lazy Red Cheeks

Ipanema (0%)

Mag het al wat pittiger zijn? Dan is de Ipanema misschien wel iets voor jouw zaak. De mocktail heeft in de basis een frisse, zurige smaak van limoen en het fruitige van passievrucht. Die combinatie werkt perfect samen met het krachtige karakter van alcoholvrij gemberbier. Een tikje complex in smaak, maar gelukkig erg eenvoudig klaar te maken. Je hebt enkel onze mocktail nodig, een beetje gemberbier en veel ijs. Een paar blaadjes verse munt en een gedroogd limoentje en voila! Klaar om zorgeloos te genieten. 

Craftails mocktail | Ipanema

Ambrosia(0%)

Laten we het nog wat spannender maken … (pssst: wist je dat deze mocktail echt een topper is voor al die dates op Valentijn?) De Ambrosia is een mooie dieprode mocktail en wordt wel eens vergeleken met een godendrank. Hij heeft z’n naam dan ook niet gestolen: de naam is afkomstig van het Griekse ‘Ambrosios’, en dat betekent ‘onsterfelijk’. Deze sublieme combinatie van vruchten brengt je in hogere sferen. De intense smaak van veenbessen, frisse citroen en zoete framboos vallen in de smaak bij al je klanten, beloofd. En de bereiding? Easy peasy! Je schenkt de mocktail in je glas, gevuld met ijs. Garneren doe je met een paar aalbesjes en een paar blaadjes munt. 

Craftails mocktail | Ambrosia

Balicha (0%)

Helemaal homemade, helemaal uniek. De Balicha is een mocktail zoals je die nergens anders proeft. We kleden ‘m even voor je uit: met een sterke citrussmaak van mandarijn en een aromatische groene thee waan je je direct op een tropisch strand. Limoen voegt een licht zure toets toe aan het geheel, terwijl een paar zorgvuldig geselecteerde natuurlijke kruiden de balans compleet maken. Met een takje verse basilicum en een paars viooltje geef je deze topper de finishing touch. Dat is pas imponeren!

Craftails | Mocktail | Balicha 0%

Tannin (0%)

Wil je echt een knaller op je menukaart zetten? Dan is deze Tannin misschien wel perfect voor jouw zaak. Ook deze mocktail is een volledig eigen creatie van onze hoog aangeschreven cocktailexperts. We starten met yuzu, een citrusvrucht uit het Verre Oosten die een subtiele smakencombinatie aanneemt van citroen, limoen en mandarijn. We combineerden dit met een witte druif, en een natuurlijk kruidendistillaat met tannines. Klinkt complex en smaakt zo ook, waardoor je smaakpapillen echt verrast worden. Vooral wanneer je ontdekt dat er geen alcohol in zit! Om de krachtige smaak te nuanceren voeg je een beetje soda toe. Dat maakt er meteen een fris en feestelijk geheel van. Genieten maar! 

Craftails | Mocktail | Tannin 0%

Zin gekregen in een lekker drankje? Dat is te begrijpen. Gelukkig zijn onze ready-to-serve cocktails en mocktails nooit ver weg en altijd gemakkelijk te bereiden. Dat is pas een winner voor jouw zaak.

Zin om je mocktail aanbod uit te breiden? Vraag je offerte aan.