Search
Close this search box.

verwen je klanten met winterse cocktails in jouw zaak.

Laten we het deze winter extra gezellig maken met (warme) winterse cocktails. Hiervoor combineerden we de liefde voor warme aperitieven met het feestelijke aspect van cocktails en mocktails, en creëerden we weer enkele nieuwe toevoegingen aan ons assortiment. Met deze heerlijke winterse aperitieven tover je jouw terras zo om tot een gezellige winterbar.

 

Irish Coffee, een warme cocktail met koffie

De eerste cocktail uit ons aanbod met winterse cocktails ken je ongetwijfeld al. Het is een oude klassieker afkomstig uit Ierland en werd voor het eerst geserveerd in de jaren 1940 door Joe Sheridan op de vlieghaven van Foynes. Vermoeide reizigers op zoek naar wat warmte uit een lekkere, traditionele koffie werden door Joe getrakteerd op een extraatje. Hij goot er namelijk wat bruine suiker en whiskey in en werkte af met slagroom. Wanneer de reizigers vroegen: “Is this Brazilian coffee?”, zei Joe met trots: “No, that is Irish Coffee!”

Omdat het traditionele recept al een succesformule op zich is, hebben we aan onze versie niet veel aangepast. We mengden goede, sterke koffie met Ierse whisky en voegden daar muscovado suiker aan toe. Hierdoor heeft onze Irish Coffee Cocktail een subtiele toffee smaak! 

Onze Irish Coffee met een subtiele twist bereid je als volgt:

 • Schenk 18 cl in een kannetje. 
 • Stoom de cocktail op tot hij heet is. 
 • Schenk de cocktail in een glas. Vermijd hierbij zo veel mogelijk schuim van de koffie.
 • Werk af met licht opgeklopte room en serveer!

Craftails warme cocktail | Irish Coffee

Caribbean Coffee, een kruidig alternatief voor Irish Coffee

Craftails warme cocktail | Caribbean Coffee

Op basis van dit toprecept creëerden we ook een Caribische versie. De whiskey vervingen we door Caribische rum en we voegden de kruidige en fruitige smaken van gebakken appel, kandijsuiker en kaneel toe. Hierdoor is onze Caribbean Coffee een op en top winter cocktail! Een extra groot pluspunt is dat deze cocktail bij het opwarmen een mooie, romige schuimlaag krijgt. Je hoeft dus geen extra room toe te voegen. Een ideaal opkikker of afsluiter van een koude, gezellige winteravond. 

Hoe bereid je deze kruidige cocktail? Precies zoals de Irish Coffee, maar dan zonder opgeklopte room: 

 • Schenk 18 cl in een kannetje.
 • Stoom de koffie op tot hij warm is.
 • Schenk de cocktail in een mooi wijnglas, werk af naar keuze en serveren maar.

Sailor’s spice, een winterse cocktail met het DNA van Mojito

En last but not least, eindigen we met een pittige cocktail die je tijdens de winter gegarandeerd verwarmd. Voor onze Sailor’s Spice vonden we inspiratie in een zomers drankje waar Robert Abigail in 2008 een wereldhit over schreef, de Mojito. Sailors Spice bevat het DNA van een Mojito in een warm, winters jasje!

De rum wordt namelijk geïnfuseerd met een mix van vijf kruiden: kaneel, cassia, kruidnagel, anijs en pimento. Hier wordt nog een hazelnoot siroop aan toegevoegd voor die typische notensmaak. Tot slot voegden we nog gemberbier toe voor wat extra spice en een limoen om het geheel een frisse toets te geven. 

Hoe bereid je deze mojito in een winters alternatief?

 • Vul een koperen mok met ijs.
 • Schenk 13 cl in.
 • Voeg nu nog meer ijs toe totdat de mok helemaal vol zit.
 • Werk af met gemberbier.
 • Garneren kan je met een rietje, munt, een gedroogd limoentje en, om de cocktail een extra pittige afdronk te geven, een gedroogde chilipeper.

Craftails Winterse cocktails | Sailor's Spice

Op zoek naar een kant-en-klare winter cocktail zonder alcohol? Ook voor de liefhebbers van alcoholvrije wintercocktails hebben we iets lekkers in ons aanbod

Ons aanbod van winterse cocktails

Winterse cocktails

Wandelaars plezieren met een winterse cocktails? Ook daar hebben wij aan gedacht! Nu de koude temperaturen de kop op steken, is het belangrijk om de focus te verleggen en ervoor te zorgen dat de cocktailliefhebbers zich kunnen opwarmen met een, al dan niet warme, winterse cocktail. Onze winterse aperitieven zorgen al snel voor een heel ander gevoel voor je klanten dan bij het bestellen van een ‘Koffie Lungo’. 

Weet je niet of je klanten zo warme cocktails-minded zijn? Dan kan je natuurlijk altijd even vragen of ze liever de gewone cocktailkaart zien!

Cocktails come, cocktails go

raspberry espresso martini verlaat ons aanbod

Bij Craftails houden we van vernieuwing, want wie neemt er nu telkens dezelfde cocktail als je kan kiezen uit een hele drankenkaart? Wij niet! Daarom zal de Raspberry Espresso Martini plaats maken voor de welgekende Espresso Martini. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe cocktails in ons assortiment? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. 

Craftails cocktails | Raspberry Espresso Martini

Wil jij deze winter één van onze cocktails uitproberen? Vraag dan nu een gratis offerte aan en deel zeker jouw ervaring op Instagram of Facebook met de #craftails.