Een extra gezellige winter met heerlijke, warme cocktails.

Laten we het deze winter extra gezellig maken met warme cocktails. Hiervoor combineerden we de liefde voor warme drankjes met het feestelijke aspect van cocktails en creëerden we twee nieuwe toevoegingen aan ons assortiment. Met deze heerlijke cocktails tover je jouw terras zo om tot een gezellige winterbar.  

Irish Coffee

De eerste cocktail uit ons winteraanbod ken je ongetwijfeld al. Het is een oude klassieker afkomstig uit Ierland en werd voor het eerst geserveerd in de jaren 1940 door Joe Sheridan op de vlieghaven van Foynes. Vermoeide reizigers op zoek naar wat warmte uit een lekkere, traditionele koffie werden door Joe getrakteerd op een extraatje. Hij goot er namelijk wat bruine suiker en whiskey in en werkte af met slagroom. Wanneer de reizigers vroegen: “Is this Brazilian coffee?”, zei Joe met trots: “No, that is Irish Coffee!”

Omdat het traditionele recept al een succesformule op zich is, hebben we aan onze versie niet veel aangepast. We mengden goede, sterke koffie met Ierse whisky en voegden daar muscovado suiker aan toe. Hierdoor heeft onze Irish Coffee Cocktail een subtiele toffee smaak! 

Onze Irish Coffee met een subtiele twist bereid je als volgt:

  • Schenk 18cl in een kannetje. 
  • Stoom de cocktail op tot hij heet is. 
  • Schenk de cocktail in een glas. Vermijd hierbij zo veel mogelijk schuim van de koffie.
  • Werk af met licht opgeklopte room en serveer!
Craftails warme cocktail | Irish Coffee

Caribbean Coffee

Op basis van dit toprecept creëerden we ook een Caribische versie. De whiskey vervingen we door Caribische rum en we voegden de kruidige en fruitige smaken van gebakken appel, kandijsuiker en kaneel toe. Hierdoor is onze Caribbean Coffee een op en top winter cocktail! Een extra groot pluspunt is dat deze cocktail bij het opwarmen een mooie, romige schuimlaag krijgt. Je hoeft dus geen extra room toe te voegen. Een ideaal opkikker of afsluiter van een koude, gezellige winteravond. 

Hoe bereid je deze kruidige cocktail? Precies zoals de Irish Coffee, maar dan zonder opgeklopte room: 

  • Schenk 18 cl in een kannetje.
  • Stoom de koffie op tot hij warm is.
  • Schenk de cocktail in een mooi wijnglas, werk af naar keuze en serveren maar.
Craftails warme cocktail | Caribbean Coffee

Wil jij deze winter één van onze cocktails uitproberen? Vraag dan nu een gratis offerte aan en deel zeker jouw ervaring op Instagram of Facebook met de #craftails.