Search
Close this search box.

Disaronno Punch, dat is de Italiaanse zomer in een fles

Craftails brengt een nieuwe voorgemaakte cocktail op de markt: Disaronno Punch. Het is er eentje met Italiaanse roots en een frisse, zoete smaak. Want naast een lekkere keuken, trendy mode en prachtige, romantische steden staat Italië ook bekend om de populairste Italiaanse likeur ter wereld: Disaronno. Deze sterke drank is een geliefde keuze onder mixologen. De zoete amandel- en vanillesmaak zijn de perfecte basis voor een cocktail en dus ook de perfecte toevoeging aan ons aanbod. 

DISARONNO UIT LA BELLA ITALIA ​

Disaronno is een wereldbekende likeur en een favoriet onder de mixologen. De zoete smaak en het aroma van deze sterke drank bieden namelijk heel wat mengmongelijkheden in verschillende cocktails. 

De legende van dit drankje dateert uit de 16e eeuw. Het verhaal speelt zich, zoals vele verhalen uit Italië, in de artistieke scène af. Één van Picasso’s pupillen kreeg een schilderopdracht in een kerkje in Saronno. De Madonna die hiervoor model stond, wilde hem bedanken met een zelfgemaakt drankje. In comes de eerste versie van amberkleurige likeur. 

Een eeuw later ontdekte Giovanni Reina het recept en maakte er zijn eigen familierecept van. Nog enkele eeuwen later en de Disaronno Originale was klaar voor de markt. Om de drank te verhandelen hadden ze natuurlijk wel een mooie fles nodig. Na enkele eerste versies werd in 1971 de bekende Disaronno fles zoals we hem vandaag kennen ontworpen. Het gehamerde glas werd een kenmerkende eigenschap die het drankje wereldwijd herkenbaar maakt in de winkelrekken. De unieke fles werd zelfs gekozen om deel uit te maken van een tentoonstelling in het Louvre: “L’objet du Design, 99 objets pour un siècle.” 

Wist je trouwens dat Disaronno geen Amaretto is? Amaretto bestaat namelijk enkel uit amandelen. Disaronno bevat amandel- én abrikozenpitten.   

Craftails DisaronnoPunch ItaliaanseRoots MapItalië

DISARONNO PUNCH

De nieuwste voorgemaakte cocktail in het Craftails aanbod werd gecreëerd op basis van de heerlijke smaak van de Disaronno likeur. Het zoete van de amandel en vanille in combinatie met het frisse en fruitige van appelsiensap, citroen en appelzuur zorgen voor een heerlijke balans. Dit is zo een drankje waarbij je je ogen sluit en wegdroomt bij de gedachte aan een gezellig tafeltje op een terras op één van de charmante Italiaanse pleintjes. De warmte van de zon op je gezicht en af en toe een briesje. Heerlijk

Craftails cocktails | Disaronno Punch

Ingrediënten

  • Disaronno
  • Appelsiensap
  • Citroensap
  • Suiker

Bereiding

Deze heerlijke cocktail bewaar je het beste koel en serveer je in 3 eenvoudige stappen:

  1. Vul een Tumbler glas met ijs. 
  2. Giet hier 13cl bij en voeg opnieuw ijs toe totdat het glas helemaal vol zit. 
  3. Garneer met een rietje, takje munt en een gedroogd appelsientje.

Deze Italiaanse schone ook aan de drankkaart van jouw zaak toevoegen? Vraag dan zeker een offerte aan!