Search
Close this search box.

6 Tips om als horecaondernemer alles uit Halloween te halen!

Halloween in je zaak, dat is goed voor je omzet! Waarom? Decoratie, feestjes en limited edition drankjes trekken klanten aan alsof het niets is. Hoe je op dit griezelige feest kan inzetten als uitbater? Dat lees je in deze blog.

Waarom inzetten op Halloween?

Halloween wint aan populariteit in België

31 oktober is wereldwijd bekend als Halloween, maar het wordt niet overal even hard gevierd. Vooral in Amerika gaan ze all out voor het spooky feest. Kostuums, decoratie, trick or treat bij de buren, noem maar op! 

Een trend die ondertussen ook is overgewaaid naar Europa en België. Waar het vroeger eigenlijk nooit echt uitbundig gevierd werd, besteden we nu steeds meer tijd aan het feest. Decoratie, uitgekerfde pompoenen, verkleedfeestjes, halloweentochten, … We zien er eindelijk de fun en vooral ook de winst van in! 

Want dat is de grootste reden om als horeca-uitbater of ondernemer ook in te zetten op Halloween.

Hoe inzetten op Halloween als ondernemer?

Ben je helemaal into Halloween? Wil je liever low-key vieren, of past het hele horror aspect niet bij je zaak? We hebben voor iedere stijl voldoende inspiratie om mee aan de slag te gaan.

Griezelige decoratie, of toch liever smaakvol?

Decoratie is key. Hiermee zet je de sfeer voor je hele zaak. Het leuke hieraan is dat je zo uitbundig kan gaan als je zelf wilt. Van uitgekerfde pompoenlantaarns aan de ingang tot spinnenwebben op het toilet. De mogelijkheden zijn eindeloos!

We geven je opties van het ene tot het andere uiterste. Zo kan je zelf een creatieve middenweg vinden!

Craftails | Blog | Halloween in je zaak met subtiele decoratie
Craftails | Blog | Halloween in je zaak met all-out decoratie

Low-key en elegant?

  • Holle pompoenlantaarns met mooie uitgekerfde motieven. In de kleuren van je zaak geschilderd.
  • Herfstblaadjes als tafeldecoratie
  • Lange, smalle kaarsen met mooie kandelaars (let op voor brandgevaar, een led-kaars is een veilig alternatief)

All-out?

  • Een trick or treat jar voor het verzamelen van fooi
  • Een heks aan de inkom
  • Stickers van bloederige handafdrukken op de spiegels
  • Valse spinnenwebben
  • Gekerfde pompoenen

Geen idee waar je al deze spullen kan vinden? Doordat Halloween al wat meer gangbaar is in België, vind je tegenwoordig heel wat decoratie in de winkelrekken. Ook online kan je eens rondneuzen naar goedkopere alternatieven in groothandels.

Treats and Drinks

Drinks

Je kan ook Halloween vieren door nieuwe dranken aan te bieden. Of een Halloween versie van je gewoonlijke aanbod.

Dat doe je al heel snel en simpel door de toevoeging van versiering in je dranken. Denk aan ijsblokjes in de vorm van pompoenen of een neppe oogbal als garnering. Weet je niet of je klanten Halloween-minded zijn? Dan kan je natuurlijk altijd even vragen of ze de gewone drank of de halloweenversie verkiezen.

Je kan ook gaan voor andere soorten glazen. Dat is een investering die je elk jaar opnieuw uit de kast kan halen, maar natuurlijk niet ideaal voor àl je dranken. Je kan bijvoorbeeld wel voor de duurdere dranken op je kaart leuke glazen aankopen. Zoals voor de cocktails, wijnen of mocktails. Zo worden die dranken ineens ook veel interessanter voor de klanten. Het oog wil ook wat!

Craftails | Blog | Halloweendrankje, cocktail met oogballen als garnering
Craftails | Blog | Halloweendrankje, cocktail met enge garnering
Craftails | Blog | Halloweendrankje, cocktail met garnering

Treats

Snacks zijn altijd een goede toevoeging aan je menu. Met Halloween kan je heel wat lekkere dingen aankopen in vreemde vormen. Snoepwormen, worstjes geserveerd als vingers, … Het bestaat allemaal!

Trek je drankkaart een Halloween kostuum aan!

Geen tijd voor extra’s dit jaar? Dan kan je ook heel simpel je drankkaart of flyers een kleine make-over geven met een Halloween design. Je doet dat tegenwoordig heel makkelijk zelf met gratis, online tools zoals Canva.

Craftails | Blog | Halloween avond met DJ

Organiseer een DJ-avond

Als je voldoende plaats hebt in je zaak én het is toegestaan door de gemeente, dan kan je opteren voor een uitzonderlijke DJ-avond. Dat zal heel wat (Halloween) liefhebbers naar je zaak lokken. Het is bovendien goed voor je aanwezigheid op social media en voor je algemene naamsbekendheid.

Ook hier kan je zo groot of klein gaan als je zelf wil. Laat mensen zich verkleden en rijk een prijs uit aan de best verklede persoon, voorzie een toegangsprijs of maak het gratis voor iedereen, …

Maak het groots met marketing

Hoewel Halloween ooit ontstond als een manier om boze geesten te verjagen, bestaat het vandaag vooral nog omwille van het hoge marketing gehalte. Waarom zou je er dan voor je zaak ook geen voordeel uit halen? Organiseer je een speciale avond, heb je een nieuw limited edition drankje toegevoegd aan het aanbod? Zorg er dan voor dat dit ook opgemerkt wordt! Via mond aan mond reclame, maar ook online (Facebook, Instagram, je website, …).

Schrikwekkend snel

Schrik niet, want Halloween kan wel eens zorgen voor heel wat klanten in je zaak! Dan ben je maar beter goed voorbereid. Je kan je klanten een snellere service bieden door te gaan voor makkelijk te serveren dranken die daarnaast ook nog eens super lekker en kwalitatief zijn. Laat dat nu toevallig de grootste meerwaardes van onze Craftails cocktails zijn. Zo toevallig dat het griezelig wordt! 👻

Bekijk ons aanbod voor snelle winst tijdens Halloween!