Search
Close this search box.

Winterdip? Van deze winterse cocktails krijg je het meteen warm!

Is het nu nog steeds winter? Het lijkt alsof er nooit een einde aan komt. Geen paniek! Met een beetje liefde en pit warmen we je in de laatste koude weken lekker op. Onze cocktails zijn er namelijk niet alleen om je in de zomer te verwennen met een frisse experience. Ook onze warme, kruidige varianten vallen bij het grote publiek in de smaak. Het is dus hoog tijd om ook jouw seizoensaanbod uit te breiden met een van (of al) onze winterse cocktails. Geniet je mee? 

Caribbean Coffee

Dit is misschien wel een van onze favorieten, maar vertel het niet verder! De Caribbean Coffee is zoveel meer dan de smaak van koffie. Het is een hartverwarmende drank op basis van een Caraïbische rum. Die wordt in balans gebracht met de onweerstaanbare smaken van gebakken appel, kandijsuiker en kaneel. Wat klinkt er nu beter dan dat?

Deze cocktails smaakt complex, maar is super eenvoudig te maken. Je warmt de cocktail op door hem even te stomen. Daardoor krijgt de Caribbean Coffee een romig schuimlaagje. Je hoeft dus geen extra room meer toe te voegen! Je serveert de cocktail het best in een mooi, groot wijnglas. En dan moet je alleen maar proeven en lekker wegzakken in je stoel. Delightful!

Craftails warme cocktail | Caribbean Coffee
Craftails warme cocktail | Irish Coffee

Irish Coffee

Zin in iets strafs? De Irish Coffee is een musthave op je kaart! Verwarmend, gezellig en sfeervol. Met onze variant blijven we trouw aan het klassieke recept. We kozen voor een lekkere Ierse whiskey, een smaakvolle koffie blend en muscovado suiker met een lichte toffeesmaak. ‘“Eentje is geentje”, zeggen ze wel eens. Dat gevoel krijg je al na de eerste slok. De cocktail is perfect in balans en smaakt naar meer. 

Je bereidt de Irish Coffee door de cocktail te stomen tot hij heet is. Dan moet je enkel de cocktail nog in het glas schenken en afwerken met licht opgeklopte room. Sláinte! 

Sailor’s Spice

En wil je het echt pittig maken? Dan is de Sailors Spice misschien wel de ideale cocktail om op je winters menu te zetten. Dit aromatisch drankje kun je vergelijken met een Mojito, maar krijgt een speciaal, kruidig effect mee. We starten met een basis van rum, die wordt geïnfuseerd met een mix van vijf kruiden. Je proeft kaneel, kruidnagel, anijs, cassia en pimento. Een zoete siroop van hazelnoot creëert een verrassend effect, terwijl een hint van limoen de nodige frisheid meegeeft aan de cocktail. Het pittige gemberbier geeft het geheel nog meer karakter. 

Klinkt complex? Het is heel eenvoudig! Je vult je glas met ijs en schenkt de cocktail in het glas. Vul aan met gemberbier en garneer met munt, een gedroogd limoentje en gedroogde chilipeper.

Craftails Winterse cocktails | Sailor's Spice

Trakteer jij je klanten in de winter met een aangepaste kaart vol aromatische, hartverwarmende smaken? Ze zullen je dankbaar zijn. En jij ons, want ook onze winterse cocktails zijn super eenvoudig te bereiden, snel in te schenken en vallen ongetwijfeld in de smaak. 

Winterse cocktailkaart? Vraag je offerte aan!