Search
Close this search box.

Recept: Mojito fruitsla

Geef jij binnenkort een gezellige barbecue of ben je op zoek naar een verfrissende snack bij deze warme temperaturen? Dan hebben wij het ideale dessert voor jou: een Mojito fruitsla! 

Een fruitsalade is een topsnack tijdens de zomermaanden. Het is verfrissend, lekker en snel klaar. Ideaal voor thuis, maar ook voor op het terras van je horecazaak! Je kan het specialer maken met de toevoeging van Mojito. De citrussmaak en het zoete van rietsuiker gaan perfect samen met een fruitsalade. Deze seizoensgebonden toevoeging aan je snack-aanbod zal je klanten gegarandeerd bekoren. We delen een simpel recept met jullie!

Ingrediënten

 • Appels (groen of rood)
 • Ananas
 • Galia meloen

Optioneel

 • Limoen
 • Munt
 • Rum
 • Rietsuiker
Craftails Blog | Mojito fruitsalade ingrediënten
Of wacht… Schrap die laatste 4, want die heb je eigenlijk niet meer nodig als je werkt met de Mojito van Craftails! Je kan wel nog munt, rietsuiker en een limoenschijfje toevoegen als garnering. Dat geeft ook een mooie presentatie voor je klanten. Natuurlijk is het geen must. Wil je besparen in kosten? Dan houd je het bij fruit alleen en een mooi kommetje! 
 
Daarnaast maakt het ook niet zozeer uit of je nu gaat voor groene of voor rode appels. Kan je niet kiezen tussen de twee? Dan geven we even wat extra informatie waar je je keuze op kan baseren: 
 • In het algemeen zijn groene appels net dat tikkeltje zuurder. Dat blend mooi met de smaak van limoen in de Mojito. Ook qua kleur passen ze perfect in het kleurenpalet. Wil je dus voor een monotone fruitsalade gaan? Dan zijn groene appels the way to go.

 • Rode appels zijn dan weer wat zoeter. Een smaak die perfect bij de rietsuiker past. Qua kleur contrasteren ze wat bij het geel en groen van ananas en de meloen. Dat maakt het een kleurrijke fruitsalade. Iets wat heel wat mensen weet te bekoren (sommige mensen houden nu eenmaal niet van groen, dat gaan ze vergelijken met een gewone salade.) 

Hoeveel je precies nodig hebt van elk ingrediënt hangt natuurlijk af van de populariteit van de snack en de grootte van de portie die je aanbiedt! Verkoop je er veel? Dan kan je maar beter een hele voorraad aan appels, ananassen, meloenen en Craftails Mojito inslaan.

Wil je eerst even testen of deze snack populair is bij je klanten? Dan begin je met een kleine voorraad die je indien het niet aanslaat (wat niet het geval zal zijn), ook nog kan gebruiken op andere manieren. Deze eerste kleinere batch zal snel uitverkocht raken, waardoor klanten die net te laat komen het gevoel zullen krijgen dat ze iets gemist hebben. Die FOMO (fear of missing out voor diegene die niet bekend zijn met de term) zal hen gegarandeerd nog een keertje laten terugkeren om toch te proeven van die nieuwe snack die er van ver zo heerlijke verfrissend en lekker uitzag. 

Benodigdheden

 • Snijplank
 • Mes 
 • Fruit scoop lepel (optioneel)
 • Leuk kommetje

Bereiding

Heb je alle benodigdheden? Top! Hoewel de naam het specialer doet klinken, wordt deze fruitsalade even eenvoudig bereid als eender andere. Natuurlijk kan je het zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf wil. We gaan aan de slag. 

Craftails I Fruit voor Mojito
 1. Allereerst ga je natuurlijk je handen wassen. Hygiëne boven alles! Daarna mogen ook de appels eens goed afgespoeld worden. 

 2. Neem nu je snijplank erbij en snij de appel in schijfjes. Waarom in schijfjes? Dat vertellen we je hieronder! 

 3. Snij dan de ananas in blokjes. 

 4. Nu gaan we over naar de Galia meloen. Heb je een fruit scoop lepel? Top! Dan kan je de meloen in bolletjes scheppen. Heb je er geen? Dan kan je gewoon blokjes snijden.

 5. Doe al de ingrediënten in een (meng)kom en giet er een scheut Craftails Mojito over. Meng het geheel en doe het in een leuk kommetje. Zorg dat het wat gemengd zit, zodat de klanten al het fruit in één oogopslag kunnen zien.

De volgende stap is optioneel: garnering. Hoe? Dat kan je volledig zelf kiezen. Of je leest hieronder hoe wij het zouden doen.

De verschillende vormen van fruit (bolletjes, blokjes en schijfjes) ziet er leuk en divers uit in de kom. Dat zorgt voor een interessante fruitsalade. Het oog wil ook wat! Heb je niet zoveel tijd? Dan kan je de fruitsalades ook altijd een dag op voorhand maken en bewaren in de koeler. Of je kan simpelweg gaan voor de snelste manier van snijden: blokjes. Zorg er wel voor dat je een optie kiest die jij consistent kan aanhouden. Wanneer mensen eenmaal bolletjes meloen gezien hebben, zullen ze dat de volgende keer ook verwachten. 

Presentatie

Eens je gekozen hebt hoe je je fruit wilt snijden, gaan we over naar het presenteren. Hiervoor heb je een leuk kommetje de grootte van de portie die je wilt aanbieden en eventuele garnering nodig. 

Hoe je je fruitsalade presenteert kies je volledig zelf! Wij geven je alvast wat tips en inspiratie. 

 • Doe al het fruit in een leuke kom. Waarom ga je voor een leuke kom? Dat presenteert natuurlijk mooier. Hoe simpeler je de garnering houdt, hoe fancier je kommetje mag zijn.
 • De fruitsalade kan je garneren met wat muntblaadjes en een schijfje limoen. Je kan als finishing touch ook wat rietsuiker sprenkelen over het geheel.  
Craftails I Fruitsalade

Make it sell

Als het aankomt op presentatie en de naam alleen, verkoopt deze fruitsalade zichzelf. Toch is het aangeraden reclame te maken voor je nieuwe toevoeging. Dat geldt trouwens voor elke nieuwe toevoeging die je doet aan je drankkaart. De mensen moeten natuurlijk eerst weten dat het er is voor ze het kunnen bestellen. We geven je wat tips om dat goed aan te pakken.

Maak je mooiste fruitsalade ooit klaar en houd er een fotoshoot mee. De nieuwe, exclusieve ster van je drankkaart verdient niets minder. Deel de mooiste foto’s op al je socialmediakanalen. Maak het extra sexy en aanlokkelijk met een goede beschrijving en geef eventueel ook al de prijs mee. Zo weten mensen precies waarvoor ze naar jouw etablissement moeten afzakken.

Zorg ervoor dat voorbijgangers het ook zien op je terras en zo naar binnen gelokt worden. Dat kan je doen met een krijtbord met een leuke tekening of een uitgeprinte flyer. Of, natuurlijk de beste optie, doordat heel wat klanten op het terras al aan het genieten zijn van de lekkere fruitsalade.

Comboprijs

Je kan de fruitsalade apart aanbieden, maar je kan ook een leuke combo maken. Dan kunnen klanten bijvoorbeeld de salade bestellen in combinatie met een Mojito. Hiervoor maak je dan een speciaalprijs die net iets voordeliger uitkomt. Dat maakt het aantrekkelijker voor de klanten. Zorg wel dat je met die comboprijs nog steeds uit je kosten geraakt en winst kan maken. We willen natuurlijk niet dat je deze exclusieve toevoeging voor niets hebt gedaan.

Nog geen Craftails Mojito in huis? Dan kan je hem hier bestellen!