Search
Close this search box.

Raspberry Espresso Martini, het ideale drankje om de avond op gang te trekken

We kennen het allemaal: een avondje uitgaan en eigenlijk ben je er nog niet helemaal klaar voor. Je bent uitgeput door die lange werkweek… Wat als wij je vertellen dat er een cocktail bestaat waarmee je je avond goed kan inzetten? De Raspberry Espresso Martini! Een mix van koffie, vodka en frambozen. Het lijkt op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar we garanderen dat het een top cocktail is. En bovendien het perfecte drankje om jouw avond een boost te geven.

Koffie in een cocktail

De Espresso Martini combineert twee geweldige ingrediënten; koffie en martini. Het drankje werd bedacht door de barman Dick Bradsell in de jaren 80. Dick Bradsell werd ook wel ‘London’s godfather of cocktails’ genoemd. Een klant vroeg hem het volgende: “Can you make me a drink that will wake me up, and then mess me up?”. Dat nam de bartender letterlijk.

Hij voegde vodka, espresso en koffielikeur samen in een glas, et voilà. De voorganger van de Espresso Martini was geboren: de Vodka Espresso. Een opkikkertje dankzij de koffie, vodka en likeur zorgen dan weer voor het plezier. De naam is met de jaren geëvolueerd naar de alom bekende Espresso Martini.

Add a little spice: Raspberry Espresso Martini

Zoals bij de meeste bekende cocktails zijn er verschillende varianten van het originele recept van de Espresso Martini gemaakt. Ook wij gingen aan de slag voor onze eigen Craftails-versie. We voegden frambozen en vanille toe om een zoet-zurige aromatische smaak te creëren. Dit past perfect bij de zoete en sterke smaak van de originele cocktail. De Raspberry Espresso Martini wordt gesmaakt door velen en is zonder twijfel een cocktail die in elke bar geserveerd moet worden. Bovendien de ideale starter voor een gezellige herfst- of winteravond en dus ook een topper om te integreren in je feestelijke kerstmenu. 

Craftails cocktails | Raspberry Espresso Martini

Serveer de perfecte Raspberry Espresso Martini in jouw zaak

Om deze cocktail te maken heb je al snel espresso, vodka, koffielikeur of Kahlua, vanille en frambozen nodig. Het bereiden van de espresso en alle ingrediënten in huis hebben is niet altijd even simpel. Maar! Het kan ook makkelijk. Dankzij onze homemade cocktails kan jij ook de Raspberry Espresso Marini instant serveren. Zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de ingrediënten of bereidingswijze van het drankje.  

Het enige wat jij nog hoeft te doen is de cocktails koel leggen voor je ze wil serveren en in een paar makkelijke stappen heb jij de perfecte Raspberry Espresso Martini geserveerd:

  • Schenk de inhoud in een blender, zonder ijs en blend krachtig voor 5 seconden.
  • Giet de inhoud in een gekoeld coupe glas  
  • Garneer met drie koffieboontjes

Ziezo, de Raspberry Espresso Martini is klaar om aan je klanten te serveren. En alsof die snelle service nog niet goed genoeg is, is een samenwerking met Craftails een win-win situatie. Meer omzet én meer tijdswinst. Dat klinkt als muziek in de oren.

Wil jij het drankje dat ‘will wake them up, and then mess them up’ aan jouw klanten serveren? Neem dan nu contact op met Craftails.