Search
Close this search box.

Een Guava Margarita is altijd een goed idee

We kennen allemaal de margarita, het drankje is de by far meest gedronken tequila cocktail. De originele Margarita bestaat uit limoen, tequila en sinaasappellikeur. Bij Craftails zorgen we graag voor een extra tropische twist. Let us introduce you: de Guava Margarita.

Vanwaar komt de Guava Margarita?

Iedereen heeft al wel eens een Margarita gedronken. Het is dé bekendste tequila cocktail, een echte Mexicaanse cocktail bij uitstek. 

  1. Het eerste verhaal is dat Danny Herrera, een pionier uit Tijuana, het mastermind achter de Margarita is. Een kennis van hem was allergisch voor alle soorten alcohol buiten tequila. Jammer genoeg lustte ze het drankje niet puur. Daarom gooide Herrera de verschillende ingrediënten samen en The Margarita was born.  
  2. Een ander verhaal is dat Francisco Morales, een Texaanse barkeeper een beetje experimenteerde en zo de margarita op 4 juli 1942 creëerde.  
  3. Enrique Bastate Gutierrez staat echter ook bekend voor het creëren van het drankje. Hij vernoemde het naar Rita Hayworth, een Amerikaanse filmactrice en danseres. Haar echte naam was Margarita Cansino. 

Het blijft gissen wie de originele Margarita heeft bedacht. Maar zonder hen zouden we vandaag niet kunnen genieten van de cocktail waar wij het over hebben: de Guava Margarita.

Een zoete twist

pexels magda ehlers 1189257 1

De Guava Margarita of de Guavarita is een variant op de Margarita. Het toevoegen van guave geeft de Margarita, die eerst een zoet-zure smaak had, een zoetere touch.

Guave is een peervormige vrucht met roos vruchtvlees uit Midden-Amerika. Deze wordt vooral geteeld in Mexico. Guave smaakt naar een combinatie tussen aardbei en peer. De vrucht is rijk aan vitamine C en een geweldige bron van voedingsvezels. Het eten van de vrucht, en dus het drinken van de Guava Margarita, brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • Verscheidene antioxidanten bestrijden ontstekingen
  • Betere gezondheid van het hart
  • De spijsvertering wordt bevorderd
  • Verbetert het algemeen welzijn

Reis met je smaakpapillen naar Mexico

Een van de ingrediënten is dus tequila, en wanneer we tequila zeggen denken we meteen aan? MEXICO, Mexihiiiiico! De Guava Margarita is het perfecte drankje om je Mexicaanse avond compleet te maken. Het zorgt voor een goede balans tussen de hartige en soms pikante Mexicaanse keuken.

De cocktail is dus uiterst geschikt bij Mexicaans eten zoals taco’s, burrito’s, guacamole, … Daarnaast is die natuurlijk ook ideaal om van te genieten tijdens een zonnig terrasje. Wil jij jouw klanten op je terras met hun smaakpapillen laten afreizen naar Mexico? Serveer dan bij je Mexicaanse tapasschotel een Guava Margarita van Craftails. 

Add a little ice & citroenverbena and your Guava Margarita is ready to be served! Snel, makkelijk en lekker, ideaal voor het drukke horecaleven.

Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.