Search
Close this search box.

Over ons

Sofian Vlaminck

FOUNDER – De wortels van zijn huidige carrière liggen in het eerste café dat zijn moeder opende toen Sofian 15 jaar was. Als student Industrieel Ingenieur werkte hij op festivals voor klanten zoals Bacardi en Martini. Hij had zo veel plezier in het maken van cocktails en besloot dan ook om hier volledig voor te gaan. Hij boekte meteen een cocktail opleiding in New York: “Wanneer ik voor iets ga, wil ik er ook altijd in uitblinken.” Die vastberadenheid zorgde er ook voor dat hij na zijn terugkeer uit the States aan de slag kon bij Cocktails at Nine

Bij de Nine focuste hij zich volledig op cocktails en dat wierp meteen vruchten af. Hij behaalde twee jaar op rij de derde plaats in de Diageo World Class Competition en wist bij een derde deelname de tweede plaats te bemachtigen. In 2018 werd hij door het VENUEZ Hospitality Magazine verkozen tot beste barman van België en in 2019 mocht hij een prijs van Cointreau in ontvangst nemen voor het creëren van de beste twist op de Sidecar cocktail in België. 

Bij deze prijzen stopt het niet. Hij scoorde drie jaar op rij het hoogste op de Blind Tasting. Elk jaar wist hij zijn score te verbeteren. Zo won hij bij zijn eerste deelname, de eerste plaats van België. Bij zijn tweede deelname werd hij eerste van heel de Benelux en de laatste keer behaalde hij het hoogste resultaat van heel noord Europa (België, Zweden, Nederland, Denenmarken, Noorwegen en Finland). 

In de samenwerking met Yannick en Naushad, focust Sofian zich op pure producten. Hij houdt ervan om een heel bekend Belgisch product te combineren met een tropisch product. Dit zorgt voor verrassende, maar toch herkenbare smaken en dat is precies waar Craftails voor staat.

Interesse in onze cocktails?