Search
Close this search box.

Over ons

Carl Van Droogenbroeck

FOUNDER – In zijn derde jaar rechten werd het Carl duidelijk: “Dit is niet wat ik mijn leven lang wil doen.” Zo belandde hij in de horeca – aan de professionele kant van de toog – en ontdekte dat daar zijn passie lag: bij gastvrijheid en cocktails.

Carl besloot zich te verdiepen in die passie en reisde af naar London. De Shaker Barschool legde voor hem de basis van een grondige kennis van alles wat met cocktails te maken heeft, daarnaast behaalde Carl bij Wine&Spirits Education Trust het level 2 Spirits en Wijnen

De ultieme vuurproef was zijn start bij Cocktails at Nine, de toonaangevende bar in de schaduw van de Antwerpse kathedraal, waar hij in 2011 opklom tot manager. Twee jaar later won Carl World Class Belgium en kon hij deelnemen aan de World Class Global Finals. Een unieke ervaring.

Kennis en ervaring doorgeven werd een nieuwe uitdaging voor hem. De oprichting van Nine-X, dat de eerste cursus WSET level 2 in België organiseerde met Carl als lesgever, was een mooie aanloop naar een nieuwe professionele wending. Diageo Reserve schakelde hem in 2014 in als Brand Ambassador. Naast de verantwoordelijkheid voor het luxe portfolio en de training en consultancy van de partners, kreeg Carl er ook de verantwoordelijkheid over de organisatie van World Class Belgium. Het begeleiden en coachen van de winnaars tijdens World Class Global Finals hoorde daar ook bij: in 2014 deed hij dat samen met Hannah Van Ongevalle, in 2015 met Jurgen Nobels en in 2016 met Dries Botty.

In 2017 kwam er een nieuwe kans op zijn weg. CCEP Premium Spirits vertrouwde hem de taak toe van Brand Ambassador voor hun single malt portfolio: de topmerken The Macallan, Highland Park en The Glenrothes. Training en consultancy bieden aan de partners was voor Carl dagelijkse kost, met daarnaast Master Classes Whisky, tastings en dinners. Niet alleen een prima gelegenheid om kennis door te geven, maar ook de ideale omgeving om zijn hospitality skills nog verder te verfijnen. Dat resulteert nu in de training die hij in de School for Butlers & Hospitality aan aanstormende talenten geeft.

Cocktails zijn en blijven de rode draad en die loopt nu verder in zijn leven als vennoot van Craftails. Met al wat ze de voorbije jaren aan ervaring en knowhow hebben opgedaan, staat hij samen met Yannick, Sofian en Naushad klaar om de wereld van de cocktails behoorlijk op zijn kop te zetten!

Interesse in onze cocktails?