Sofian Vlaminck

Toen Sofian 15 jaar was, opende zijn moeder haar eerste café. Daar liggen dan ook de wortels van zijn huidige carrière en is de liefde voor het vak geboren. Als student Industrieel Ingenieur verdiende hij een centje bij en werkte hij op festivals voor klanten zoals Bacardi, Martini, … Hij had zo veel plezier in het maken van cocktails, dat hij besloot om volledig te gaan voor wat hij echt graag deed en nog steeds doet: cocktails maken. 

Sofian kon altijd moeilijk stilzitten. “Wanneer ik voor iets ga, wil er ook altijd in uitblinken.” Daarom boekte hij meteen een cocktail opleiding in New York. Na terugkeer wou hij het liefst aan de slag bij Cocktails at Nine én na enkele gesprekken is het hem dan ook gelukt!

Zodra hij kon beginnen bij de Nine heeft hij zich volledig gefocust op cocktails en dit wierp meteen zijn vruchten af: Sofian behaalde de derde plaats van België in de Diageo World Class Competition. Ook in 2018 behaalde hij opnieuw de derde plaats, en in datzelfde jaar werd hij door het VENUEZ hospitality magazine verkozen tot beste barman van België

In 2019 waagde hij opnieuw zijn kans, en behaalde hij de tweede plaats in de Diageo World Class Competition. Eind dat jaar mocht hij een prijs van Cointreau in ontvangst nemen voor het creëren van de beste twist op de sidecar cocktail in België. 

Maar wat onderscheidt Sofian van alle anderen? Hij scoorde drie jaar op rij het hoogste op de blind tasting. Zijn eerste deelname, behaalde hij de eerste plaats van België. Zijn tweede deelname, werd hij eerste van heel de Benelux en de laatste keer in 2019 behaalde hij het hoogste resultaat van heel noord Europa (België, Zweden, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Finland).

Yannick en Naushad zijn beide ook gepassioneerd door cocktails en zo is hun samenwerking ontstaan. Sofian zijn focus ligt op pure producten, ook in cocktails. Hij houdt ervan om een heel bekend Belgisch product te combineren met een tropisch product. Dit zorgt voor verrassende, maar toch herkenbare smaken en daar staat Craftails garant voor!

Waarom Craftails?